Jag testade att göra en pannacotta med earl grey-te och det här blev verkligen supergott! Det är inte en överväldigande smak utan en fin smak av earl grek och jag toppade med björnbärskompott som också är mild, tillsammans blev det super! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pannacotta med earl grey, 4 portioner 5 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl earl grey lösvikt 2 gelatinblad Till servering: Björnbärskompott eller annan sylt/marmelad Citronmeliss Gör så här: 1. Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp och dra av från plattan. 2. Tillsätt earl grey och låt stå och dra i 30-45 minuter. Smaka av under tiden tills du är nöjd med smaken. 3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. 4. Sila bort bladen och låt blandningen värmas upp igen tills den nästan kokar. 5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i kastrullen. 6. Häll upp på portionsglas och låt stelna i kylen 2-3 timmar. 7. Servera med björnbärskompott eller ditt favoritbär/sylt. Björnbärskompott är superenkelt, jag blanda 200 g frysta björnbär med 100 g syltsocker med pektin och låter det koka ihop 5 minuter. Eller köp färdig björnbärsmarmelad. Vill du ha fler tips på efterrätter så hittar du en mängd recept här: Fredriks efterrätter