Igår gjorde jag ett roligt event här i Hofors! Jag och Barbro bakade dessert till 35 personer på Lilla Mejeriet :) Barbro blev överraskad av hennes arbetskamrater med en fest för att hon har arbetat här i kommunen i 50 år! Vi hade en riktigt mysig stund tillsammans och bakade baklava. Innan festen så ordnade jag lite pannacotta med grekisk yoghurt, och den blev så god så jag måste dela av mig av receptet på en gång :) Pannacottan blev sådär alldeles lagom söt, frisk smak av youghurt och så lite äkta vanilj på det! Jag hade inte i så mycket gelatin så den blev riktigt krämig också. Ja, jag blev riktigt nöjd! Pannacotta med grekisk yoghurt, 4 portioner 1 gelatinblad 1 vaniljstång 2 dl grädde 0,75 dl socker 2 dl grekisk yoghurt Gör så här: 1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 5 minuter. 2. Dela och skrapa ur kärnorna ur vaniljstången och lägg både stång och kärnor i en kastrull. 3. Blanda ner grädde och socker i kastrullen och värm upp till första bubblan. 4. Ta av kastrullen från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner den i den varma grädden. 5. Rör ner den grekiska yoghurten och häll upp pannacottan i portionsformar eller glas. Här står jag och Barbro och bakar baklava för fullt. Vi testade ett nytt sätt som jag ska dela med mig av lite längre fram! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler desserter så kan du hitta många här: Fredriks desserter Bland annat den här godbiten som är överraskande god!: Parfait med passionsfrukt och chili! Hoppas att du blir sugen att testa pannacottan, det är verkligen en supergod dessert!!