Pannacotta är alltid populärt! Min högst egna analys av varför är: Det är enkelt att göra, lätt att förbereda och allt som grundar sig på grädde är ju gott :) Idag bjuds det på en pannacotta med smak av kanel och serverat med rårörda lingon - Det är som Jul på Burk! Jag använde ganska små burkar till min pannacotta, och då räckte det till 6 burkar, men grundreceptet är för fyra portioner. Ingredienser till 4-6 portioner pannacotta Till Pannacottan: 2 gelatinblad 2 ½ dl grädde 1 dl socker 2 tsk kanel 2 ½ dl gräddfil Till rårörda lingonen 1 dl frysta lingon 0,5 dl florsocker Gör så här: 1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min. 2. Koka upp grädde, socker och kanel. 3. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i den varma grädden. 4. Rör till sist ner gräddfilen. 5. Häll upp på portionsformar och låt stelna i kylen 2-3 timmar. 6. Blanda lingon och florsocker låt stå och tina upp, rör sedan om 1-2 gånger till tills sockret löst upp sig. 7. Vid servering, garnera med de rårörda lingonen. För att göra de rårörda lingonen så använde jag frysta lingon och lite florsocker, blanda ihop, låt lingonen tina och rör en gång till så är det klart! Då bevarar du den fräscha smaken av lingonen, och det är ju verkligen plättlätt! Jag brukar ta ungefär 1 dl lingon och 0,5 dl florsocker. Vill du testa fler av mina desserter så hittar du dem här: Fredriks Desserter Häng med på Instagram för mer inspiration: Klicka här: Gillar du lingon och pepparkakskryddor så är jag säker på att du kommer att gilla denna paj med pepparkakstäcke! Receptet hittar du här: Pepparkakspaj Jag kan inte hålla mig, måste tipsa om min allra bästa pannacotta också :) En pannacotta med smak av vanilj och toppat med havtorn. Jag tror jag börjar få lite havtornsabstinens :) Receptet på den pannacottan hittar du här: Pannacotta med vanilj och havtorn