Det här receptet har jag tänkt dela länge! Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag är galen i pannkakor och jag gör rätt ofta pannkakor till lunch. Då gör jag dem lite mer matiga med extra ägg och havregryn i smeten. Man kan även byta ut del av mjölet till t.ex. dinkelmjöl och havregrynen kan ibland bli råggryn eller fiberhavregryn. De här pannkakorna blir lite fastare och matigare än vanliga pannkakor. Jag har i vaniljpulver för smakens skull och det känns lite bäöttre än att ha i vaniljsocker just när det är till lunch :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Pannkakor, 2 portioner 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 0,5 tsk vaniljpulver 4 dl mjölk 3 ägg + smör till stekning Gör så här: 1. Blanda havregryn, vetemjöl, salt och vaniljpulver i en bunke. 2. Rör i hälften av mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och rör i äggen. Låt smeten svälla i 15 minuter. 3. Stek pannkakorna i smör på medelhög värme. Älskar du också pannkakor och gillar nya variationer? Testa de här pannkakorna som man gör på havregrynsgröt! Recept: Grötpannkakor