Sedan jag gjorde pannkaksmuffins för första gången har det blivit många gånger efter det. Nu i juletider så testade jag att göra med saffran... ni förstår hur gott det här blev va? Magiska! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pannkaksmuffins med saffran, 12 stora eller 24 små 2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 0,5 tsk bakpulver 1 krm salt 0,5 g saffran 4 dl mjölk 3 st ägg + smält smör till formen Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och saffran i en bunke. 3. Rör i hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet, vispa därefter i resten av mjölken och äggen. 4. Smörj muffinsformen med smält smör och fyll formarna till 2/3 med smeten. 5. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och där helt uppuffade och fått lite färg. De sjunker ihop när man tar ut dem. 6. Ta ut och låt svalna något, servera gärna med vispgrädde och en god sylt! Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor här: Baka med saffran