Här är en av mina favoritdesserter, och ja, det låter konstigt, men det är SÅ gott! Det blir liksom som flera upplevelser i en dessert. Först kallt, sen sött och syrligt från passionsfrukten, och efter kommer ett liiitet sting av chilin! Det är verkligen inte en stark dessert som bränner i munnen, utan bara en liten extra kick! Passion och chilifruktsparfait är perfekt när du ska ha middag och vill bjuda på något nytt och annorlunda! Jag hoppas verkligen att du vill testa den här, för det är verkligen supergott! Första gången jag testade så trodde jag ju att någon hade fått en knäpp :) Men det var hur gott som helst! Passion och chilifruktsparfait, 8 portioner 6 passionsfrukter 1 röd chili 3 dl vispgrädde 3 äggulor 1,5 dl florsocker Vid servering: 2 passionsfrukter Ev. Röd chili Gör så här: 1. Klä en form på 20 cm i diameter med plastfolie. 2. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ut fruktköttet med en sked. 3. Dela, kärna ur och finhacka. 4. Vispa äggulor och socker fluffigt. 5. Vispa grädden tills den är riktigt fast, men inte som smör. 6. Vänd ner äggulorna, passionsfrukten och chilin i grädden och blanda tills välblandat. 7. Fyll formen med parfaiten, plasta över formen och ställ i frysen cirka fyra timmar tills den är genomfryst. 8. Ta fram formen cirka 30 minuter innan servering så den hinner tina lite. Dekorera med lite färsk passionsfrukt och eventuellt lite chili. Jag älskar både passion och chilifrukt, så det kanske inte är så konstigt att det blir gott ihop! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Det är verkligen enkelt att göra egen parfait, perfekt att förbereda innan middagen så att man har tid att vara med sina gäster! För fler tips på desserter kika in här: Fredriks desserter