Pastel de nata är en portugisisk smördegsbakelse fylld med en underbar citron och kanelkräm. Med färdig smördeg så gör du dessa på ett kick! Passar lika bra till fikat som till efterrätt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pastel de nata, 12 st1 rulle färsk smördeg1,5 dl vispgrädde1,5 dl mjölk1 kanelstångskal från ½ citron4 Äggulor1,5 dl strösocker2 msk majsstärkelseGör så här: 1. Blanda grädde och mjölk i en kastrull och lägg i kanelstången. 2. Skala citronen med en potatisskalare utan att det vita kommer med och lägg i kastrullen. Koka upp, ställ åt sidan med lock och låt dra ca 10 min.3. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse fluffigt. 4. Sila av gräddmjölken och häll ner i äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm under vispning tills det tjocknar och temperaturen är cirka 85 grader. Häll över i en skål och låt svalna lite.5. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en muffinsplåt med smör. 6. Rulla ut smördegen och stansa ut 12 st rundlar lite större äm hålet på muffinsplåten. 7. Tryck ut smördegen i muffinsformarna och fyll med krämen upp till 3/4. 8. Baka mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills de fått fin färg. 9. Låt svalna 10 minuter i plåten innan du tar ut dem med hjälp av en gaffel och låter svalna på galler. Gillar du också recept i muffinsformar? Testa då dessa! Pannkaksmuffins