Det här är en riktigt enkel dessert, som ALLTID blir hur gott som helst. Det enda "jobbiga" är att vispa marängen, sen är det bara att dekorera! Jag toppade min pavlova med grädde och dulce de leche och massor av bär och frukt! Den här blir perfekt krispig på utsidan, och krämig och seg i mitten! Det går utmärkt att förbereda pavlovabotten innan, och sen dekorera den när det är dags att servera. Vill du ha tips på fler desserter så hittar du massor här: Desserter Pavlova med dulce de leche, 8 portioner 6 rumsvarma äggvitor 3,5 dl socker 2 tsk maizenastärkelse 1 tsk ättika 12% eller vitvinsvinäger Dekoration: 3 dl grädde 1,5 dl dulce de leche Färska bär och frukter efter smak Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar. 3. Tillsätt sockret lite i taget medan du fortsätter att vispar. Fortsätt vispa tills marängen är slät och glansig. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig. 4. Tillsätt maizenastärkelse och ättika/vinäger och vispa tills välblandat. 5. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen och forma till en hög botten på cirka 20 cm i diameter. 6. Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter på 175 grader, sänk sedan graderna till 125 och grädda ytterligare 60 minuter. 7. Stäng av ugnen och låt botten svalna i ugnen. 8. Vispa grädden. Fördela grädden över hela botten och ringla över dulce de leche och dekorera med färska bär! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här nedan ser du vad jag menar med mjuka toppar när jag vispar: Sedan när allt är vispat och klart så har du en fast och läcker maräng: Klicka ut lite slarvigt och forma till en rund botten, jag tycker om när det är sådär genuint slarvigt så man ser att det är hemgjort :) Vill du ha tips på en annan riktigt god dessert kan jag tipsa om marängsvisstårta! Helt fantastiskt gott. Receptet hitar du här: Marängsvisstårta Pavlova med dulce de leche kommer jag definitvt göra fler gånger, SÅ GOTT!