Här är en riktigt julig dessert som är makalöst god! Pepparkakspannacotta med apelsincurd och daimkross. Jag hittade daim med apelsinsmak på affären och det passade verkligen ihop! Pepparkakspannacotta, 4 portioner 2 gelatinblad 5 dl vispgrädde o 5 tsk kanel 1 krm kryddnejlika 1 krm Ingefära 1 krm kardemumma 1 dl strösocker Apelsincurd: 0,5 dl strösocker 2 äggulor Skal från en apelsin Saften av 2 apelsiner 1 msk maizenastärkelse 25 g smör Dekoration: Krossad daim Marshmallows Gör så här: 1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. 2. Blanda grädde, kryddor och socker i en kastrull och värm upp tills första bubblan. 3. Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i blandningen. Fördela chokladpannacottan i 4 portionsglas. 4. Ställ pannacottan i kylen och låt stelna 2-3 timmar. 5. Vispa samman socker, äggulor, skal, saft och maizenastärkelse i en kastrull. Värm upp försiktigt och när det börjar sjuda så sjuder du apelsincurden i cirka 1 minut. 6. Dra av kastrullen från plattan och vispa ner smöret. Jag brukar sila min curd för att få den extra slät, men det är inte viktigt. Låt apelsincurden kallna i kylen. 7. Dekorera pannacottan med apelsioncurd och krossad daim. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter Bland annat den här pannacottan med saffran och choklad, så god! Saffranspannacotta med choklad Lycka till, och ha riktigt roligt i köket!