Jag fick ett tips på Instagram av en läsare att jag borde testa rabarberris, och jag som älskar allt med rabarber blev ju genast nyfiken! Det blev verkligen hur gott som helst! Som en blandning mellan rabarberkräm och risifrutti och alldeles lagom söt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rabarberris, 2 portioner¾ dl risgryn5 dl vatten1 krm salt2 stänger rabarber (Medelstora)3 msk strösockerGör så här: 1. Blanda ris, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp och sjud på medelvärme utan lock i 12 minuter. 2. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Tillsätt i kastrullen och låt sjuda ytterligare 12 minuter. Rör om då och då. 3. Tillsätt sockret mot slutet av tiden. 4. Är den lite lös kan den stå och svälla ett tag i kastrullen. Kan ätas varm eller kall, jag testade både och kall var godast tyckte jag. 5. Servera gärna med mjölk och lite kanel. Vill du ha ännu mer recept med rabarber? Kika då in här: Baka med rabarber