När jag gör dessert blir det ofta pannacotta, bara för att det är så himla gott! Det som är roligt med just pannacotta är att man kan i princip smaksätta den med vad man vill, och jag älskar ju att testa lite olika kombinationer! Här blev det en saffran och chokladpannacotta, och saffran och choklad passade som handen i handsken! Jag gör ofta olika lager, så först gör jag halva receptet, låter det stelna, sedan har man på resten. Det blir så snyggt på det sättet! Vill du ha fler tips på vad du kan baka och laga i jul, kika in här: JULBAK Saffran och chokladpannacotta Chokladpannacotta 1 gelatinblad 75 g mörk choklad 2 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker Saffranspannacotta 1 gelatinblad 2 dl vispgrädde 1 pkt saffran (0,5 g) 0,5 dl strösocker Gör så här: 1. Börja med chokladpannacottan. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. 2. Värm upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. 3. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ner chokladen och vaniljsockret och rör tills chokladen smält. 4. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i blandningen. Fördela chokladpannacottan i 4 portionsglas. Ställ i kylen och låt stelna i 30-60 minuter. Skaka lite lätt på glasen så ser du när det är stelt nog för att kunna ha på lager två. 5. Saffranspannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. 6. Blanda vispgrädde, saffran och socker i en kastrull och värm upp tills det nästan kokar. 7. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i kastrullen. 8. Fördela saffranspannacottan på chokladpannacottan. 9. Ställ i kylen och låt stelna helt, cirka 2-3 timmar. 10. Vid servering, ta gärna fram pannacottan en halvtimme innan för att den inte ska vara kylskåpskall. Dekorera med lite minimaränger och färska bär! Vill du har fler tips på mumsiga desserter så ska du kika in här: Fredriks desserter