Underbart god saffranscheesecake med krispigt pepparkakssmul! Julens smaker i en perfekt dessert! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Saffranscheesecake med pepparkakssmul, 4 portioner Pepperkakssmul: 0,5 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 50 g smör 2 tsk pepparkakskrydda Saffranscheesecake: 0,5 g saffran 1 tsk vatten 200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker Dekoration: Lingon, kryddgrönt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda samman allt till pepparkakssmulet i en bunke och nyp ihop. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 10-15 minuter och rör då och då. Låt svalna. 3. Blanda saffran och vätska i en bunke så att den släpper färg och smak. 4. Blanda i cream cheese, grädde och socker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp. 5. Varva pepparkakssmul och cheesecake i glas och dekorera med lingon och kryddgrönt. Vill du ha fler recept med saffran så hittar du det här: Baka med saffran