Här är ett recept på en riktigt snabba smördegspiroger som du gör med färdig smördeg! Självklart går det utmärkt att göra egen smördeg också, men jag tänkte att det här passar perfekt till någon som inte har så mycket tid, men vill ha något riktigt gott! Ofta när jag använt äpplen till pajer och liknande så har jag blivit lite besviken när pajen är klar, då äpplena fortfarande är lite hårda. Så jag har märkt att det som blir riktigt gott är när man steker äpplena i lite smör, socker och kanel så får man fram mycket smak och äpplena blir sådär perfekt mjuka! Vill du göra egen smördeg så hittar du ett klassiskt recept här: Smördeg. Eller testa den snabba varianten här: Blixtsmördeg Ingredienser till 4 stycken smördegspiroger En rulle färsk smördeg 2 äpplen, jag använde granny smith 0,5 dl socker 2 tsk kanel 25 g smör Pensling: 1 ägg 1-2 msk rårörssocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, ta fram smördegen så att den får vila i rumstemperatur ca 10 minuter. 2. Skala äpplena om du inte gillar skalet, jag gjorde med skalet kvar. Tärna äpplena i mindre bitar och skär bort kärnhuset. 3. Sätt en stekpanna på medelvärme. Smält smöret i stekpannan och tillsätt äpplen, socker och kanel. Låt steka i 3-5 minuter. De ska inte vara genomstekta utan ha lite kärna kvar. De kommer att bli helt klara i ugnen sedan. 4. Rulla ut smördegen och dela i fyra delar. Lägg på lite fyllning och vik över och tryck ihop kanterna med en gaffel. 5. Lägg smördegspirogerna på en plåt med bakplåtspapper och skär lite snitt för att ångan ska kunna pysa ut. 6. Pensla med uppvispat ägg och strö över rårörssocker. 7. Baka mitt i ugnen 10-15 minuter och pirogerna har fått fin färg. 8. Servera dina smördegspiroger med glass eller vaniljsås! Det doftar så gott bara man steker äpplena :) Försök fylla dem så mycket det går, men samtidigt kunna stänga dem! Snitta pirogerna så att de inte spriger i ugnen. Det bildas mycket ånga när de bakas i ugnen. Här kan du också vara kreativ och göra roliga mönster :) Vill du testa fler av mina desserter så hittar du massor här: Fredriks desserter