Idag testade jag en variant av min enkla tiramisu, men smaksatte med apelsin istället för med kaffe och choklad. Vääääldigt gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Apelsintiramisu, 6 portioner Krämen: 3 dl vispgrädde 0,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 250 g mascarpone apelsinzest från 1 apelsin 2 msk cointreau (eller 2 msk apelsinjuice så blir den alkoholfri) Kexen: 2 dl nypressad apelsinjuice 100 g Savoiardikex-lady-fingers Dekoration: 1-2 apelsiner Kryddgrönt Gör så här: 1. Vispa grädden med strösocker och vaniljsocker. Vispa den så den blir fluffig, men inte för hårt. 2. Tillsätt mascarpone, apelsinzest och cointreau eller apelsinjuice. Vispa samman. 3. Tvätta apelsinerna noga och skär i tunna skivor och sätt mot kanten av glasen. 4. Häll apelsinjuice i en djup skål. Doppa savoiardikex i juicen och lägg ett lager i botten av glaset. 5. Fyll glasen med hälften av krämen. Lägg ett till lager savoiardikex som du doppat i juice och avsluta med resten av krämen. 6. Ställ i kylen minst 2 timmar så att tiramisun står till sig. 7. Dekorera efter tycke och smak. Jag hade lite mascarponekräm kvar så jag spritsade den och hade på en apelsinklyfta och citronmeliss. Man kan även baka egna savoiardikex om man vill lyxa till det ordentligt, receptet på dem hittar du här: Savoiardikex Vill du ha fler tips på smarriga efterrätter så hittar du alla mina recept här: Efterrätter