Frasiga våfflor med vispad grädde och hemkokt körsbärskompott. Så lyxigt gott!! Våfflor med körsbärskompott, 8 stycken 100 g smör 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 5 dl mjölk Körsbärskompott 200 g körsbär (Frysta går utmärkt!) 150 g syltsocker med pektin Gör så här: 1. Börja med körsbärskompotten. Dela körsbären, lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Låt koka upp och sjuda 2-3 minuter. Häll i en skål och låt svalna. 2. Smält smöret. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. 3. Vispa ner mjölken och vispa till en fast klumpfri smet. 4. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. 5. Avsluta med att vispa ner smöret i smeten. 6. Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. 7. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. 8. Servera med vispad grädde och körsbärskompotten. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika