Våffeldagen måste firas med lite våfflor! Jag serverar med vaniljgrädde, färska bär och ett stänk florsocker, otroligt gott! Morfar är den som gör de absolut godaste våfflorna i hela världen, han har ett riktigt rejält våffeljärn i gjutjärn som gör stora härliga våfflor. När vi var små och var hemma hos mormor och morfar så tjatade vi alltid efter att han skulle göra våfflor, och mormor sa att vi inte fick äta våfflor innan vi hade ätit riktig mat först! Då tyckte jag att det var pest och pina, men idag så längtar jag lika mycket efter mormors goda spenatsoppa med ägg, som jag längtar efter våfflorna som man får om man ätit upp ordentligt! Nu är jag tyvärr inte hemma i Hofors, så jag får göra mina våfflor själv... Rätt goda de med, men det är inte morfars! Ingredienser ca 8 stycken 2 ägg 2 dl vetemjöl 2 dl mjölk 2 tsk bakpulver 2 msk smält smör 1/2 tsk vaniljpulver 1 krm salt Vispad grädde med lite vaniljsocker och färska bär till servering Gör så här 1. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en bunke 2. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa så att det ej blir klumpar 3. Tillsätt äggen i smeten 4. Häll till sist i det smälta matfettet 5. Låt smeten svälla någon timme 6. Grädda våfflorna i smort våffeljärn [caption id="attachment_3635" align="alignright" width="980"] Våffla med färska bär kan aldrig vara fel, bara rätt![/caption]