Havtorn, smaken man inte kan få nog av! Krämig och len pannacotta, och den sötsyrliga och fruktiga havtornsgelén ovanpå. En vinnare i alla lägen! Krämig och len pannacotta, och den sötsyrliga och fruktiga havtornsgelén ovanpå. En vinnare i alla lägen! Ingredienser: (4-6 portioner, eller 12 mindre som jag gjorde) 5 dl vispgrädde 1 st vaniljstång 1 dl strösocker 3 st gelatinblad Havtornsgelé 225 g havtorn 1 dl socker 2 gelantinblad Gör så här: 1. Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt. 2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. 3. Tillsätt vispgrädde, socker och låt detta koka upp och sjuda under omrörning ett par minuter. 4. Ta av kastrullen från plattan, ta upp vaniljstångem. 5. Krama ut vätskan från gelantinbladen och rör ner dem i grädden. Fördela i portionsglas. 6. Låt stå i kylen minst 2 timmar så att den stelnar. 7. Lägg gelantinbladen till havtornen i blöt. 8. Lägg havtornen och sockret i en kastrull, koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Mosa bären lite med en gaffel för att få ut alla smaker. 9. Sila och mosa bären ner i en bytta via en sil, mosa runt ordentligt och skrapa av undersidan av silen när du är klar. (Där sitter det mycket gotta kvar annars som du inte vill missa!) 10. Krama ur och blanda ner gelantinbladen i saften. Låt svalna något och fördela sedan i portionsglasen ovanpå pannacottan. Häll försiktigt så att det blir snygga linjer (Jag råkade hälla för fort på ett par, då blandades det, inte lika snyggt, men lika gott!) 11. Låt stå i kylen minst en timme till och sedan är det bara att garnera efter smak! [caption id="attachment_11442" align="alignnone" width="980"] Det är en underbar färg på havtonen, och de är fyllda med massor av C-vitamin![/caption] [caption id="attachment_11455" align="alignnone" width="980"] Perfekt dessert att ha när du vill servera något lite annorlunda.[/caption]