Vit chokladmousse är alltid ett säkert gott till dessert! Vit chokladmousse med havtorn är så himla gott! Havtorn är ett favoritbär som jag gärna bakar och lagar med. Bäret i sig är väldigt syrligt så det behövs lite socker för att framhäva smaken. Passar perfekt tillsammans med den vita chokladen. Vit chokladmousse med havtorn, 4 portioner 2 dl havtorn 1 dl syltsocker med pektin 150 g vit choklad 1 ägg 3 dl vispgrädde Gör så här: 1. Koka havtorn med syltsocker i 5 minuter, mosa bären med en gaffel. Passera bären genom en sil för att få bort kärnorna. Låt blandingen kallna i kylen. 2. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta. Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen. 3. Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke. 4. Vispa upp ägget med med en gaffel så att det är välblandat. 5. Vispa grädden som ska vara fluffig och inte för fast. 6. Tillsätt den smälta chokladen till det uppvispade ägget under kraftig omrörning. 7. Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse. 8. Avsluta med att röra ner havtornssåsen tills välblandat. Ställ i kylen och dekorera med lite havtorn och lite kryddgrönt vid servering. Havtorn behöver ofta bearbetas lite för att man ska kunna använda det. Bäret har mycket beska i sig, så därför kokade jag en sorts marmelad. Det blir inte en fast marmelad, utan mer en havtornssås. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter