Äntligen är rabarbern här! Finns det något godare än att baka ochlaga med rabarber? Det smakar som vår och jag älskar denfriska och lite syrliga smaken. Jag började säsongen med en vit chokladmousse med rabarberkompott, enkelt och gott! Jag använder syltsocker med pektin för att binda upp lite av vätskan från rabarbern så att det inte blir för rinnigt. Jag använde ganska lite socker för att behålla den friska smaken av rabarbern. Vit chokladmousse rabarberkompott, 4 portioner Rabarberkompott: 150 g rabarber 0,5 dl syltsocker med pektin 1 tsk vaniljsocker Vit chokladmousse: 150 g vit choklad 1 st ägg 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Skölj och skär centimeterstora bitar av rabarbern. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker och vaniljsocker. Låt koka upp och sjud tills mjuka, 3-4 minuter. Rör försiktigt då och då så att du får fina bitar kvar av rabarbern. Häll rabarberkompotten i en skål och ställ i kylen för att kallna. 2. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen. 3. Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke. 4. Vispa upp ägget med med en gaffel så att det är välblandat. 5. Vispa grädden med vaniljsockret, grädden ska vara fluffig men ganska lös. 6. Tillsätt den smälta chokladen till det uppvispade ägget under kraftig omrörning. 7. Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse. 8. Varva chokladmousse och rabarber i ett serveringsglas. Ställ i kylen tills det är dags att servera. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med rabarbern så hittar du massor av tips här: Baka med rabarber För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika