Jag älskar att baka med svarta vinbär, det är en kort säsong och ofta är det svårt att hitta i frysdisken så det känns så lyxigt när man kan plocka bären och göra något gott! Idag blev det en vit chokladmousse med svarta vinbär, så gott! Jag använder gelésocker multi när jag gör svartvinbärsswirlet, superenkelt att använda istället för att behöva joxa med gelatinblad. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vit chokladmousse med svarta vinbär, 4 portioner 2 dl svarta vinbär 1 dl gelésocker multi 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 150 g vit choklad 1 st ägg Gör så här: 1. Blanda svarta vinbär och gelésocker i en kastrull, mosa bären lite och låt koka upp och sjuda 1 minut. 2. Passera bären genom en sil så att du enbart får vätskan, låt svalna men inte kallna helt så att det blir gelé. 3. Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. 4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. 5. Vispa ner ägget i den smälta vita chokladen och vispa direkt i den vispade grädden och vispa till en jämn mousse. 6. Blanda i 3/4 av svartvinbärsgelén och rör lite men inte så att det blir helt blandat. 7. Fördela moussen i portionsglas och droppa lite av vinbärsgelén och rör runt med en sked. Vill du ha fler tips på goda efterrätter så hittar du alla mina recept här: Fredriks efterrätter