Bubbelvåfflor till frukost, kan det vara något :) De här är helt klart en ny favorit till brunch! Jag har testat Waffle Puff Pan från Nordic ware, och reslutatet blev ju precis hur gott som helst! Receptet har jag översatt och fixat till lite för att passa våra ingredienser, proportioner och smak. Halverade bland annat sockret :) Ingredienser: 5 äggulor 175 g (1 och 3/4 dl) mjölk 1 matsked vaniljextract 85 g smält smör 1 dl socker 3 dl vetemjöl 2 msk maizenastärkelse 2 tsk bakpulver 1 krm salt 5 äggvitor Olja till pensling Gör så här: 1. Vispa ihop äggulor, mjölk, vaniljextrakt, smör och socker tills det är väl blandat. 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål 3. Sikta ner blandningen i ägguleblandningen och vispa ihop tills alla eventuella klumpar är borta 4. Vispa äggvitorna tills det bildas mjuka toppar. Vänd försiktigt ner äggvitorna lite i taget, inte allt på en gång då det blir svårt att behålla luften i dem då 5. Förvärm våffeljärnet på båda sidorna på mediumvärme 6. Pensla järnet med olja på båda sidorna 7. Fördela smeten i järnet, ca 1 och 1/2 - 2 dl går åt till en våffla. Vänd järnet direkt, så att smeten fördelas ordentligt. 8. Grädda två minuter på ena sidan, vänd sedan och grädda ytterligare två minuter. 9. Lägg våfflan på ett galler och låt svalna ett par minuter. 10. Servera med färska bär, grädde eller varför inte lite lönnsirap! [caption id="attachment_11776" align="alignnone" width="980"] Järnet är tvådelat så att man kan värma båda på en gång, fiffigt och smidigt![/caption] Järnet finns bland annat på Bagaren och kocken här: Våffeljärn (Annonslänk) [caption id="attachment_11777" align="alignnone" width="980"] Viktigt att vända på järnet så fort man haft i smeten och lagt ihop de två sidorna, annars blir det bara halvmånar. Smeten fördelas i båda bubblorna när man vänder det.[/caption] [caption id="attachment_11781" align="alignnone" width="980"] Perfekt streetfood kan det också vara :)[/caption]