Alfajores är en Argentinsk specialitet och småkaka som påminner väldigt mycket om skit-i-kläm :) Jag är säker på att gammelmormor skulle ha älskat dessa! Spröda små kakor med kolafyllning! Dulce de leche finns i de flesta affärer och kan även heta karamelliserad mjölk. Ingredienser till 20 stycken 2,25 dl vetemjöl 0,5 dl socker 1 tsk vaniljpulver 100 g smör 1 dl dulce de leche + lite smält choklad att ringla på toppen. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda ihop de torra ingredienserna och smula ihop med smöret. Går utmärkt att göra i en matberedare. 3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en ca 1 cm tjock platta. Använd en stans på ca 4-5 cm2 för att sticka ut små rundlar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. 4. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna. 5. Klicka ut en liten klick dulce de leche på botten av hälften av kakorna, ta en kaka och tryck ihop till en dubbelmacka. 6. Garnera gärna med lite smält choklad. Om en kaka kan gå åt som smör i solsken så är det denna! :)