Semlor, semlor semlor, överallt man ser! Jag tycker att semlor är helt ok, och kan njuta av att äta en härlig semla, men det absolut viktigaste, och det jag tycker är det som är godast är bullen. Jag äter nästan hellre en vanlig bulle utan grädde och mandelmassa. Det är ju så gott med härlig kardemummasmak på ett gott fikabröd :) Här är en variant som ger lätta och luftiga bullar. 10st Ingredienser: 2 dl mjölk 75 g Smör 25 g jäst 1⁄2 dl strösocker 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 st ägg 7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 krm salt 1 st uppvispat ägg till pensling Gör så här: 1. Smält smör och blanda i mjölk, socker, salt och kardemumma så det blir en härlig degspad. Ljumma upp vätskan så det är stax under fingervarmt (Hellre lite kallare än varmare, så inte jästen dör) 2. Smula jästen i en bunke och häll på degvätskan och rör om till jästen smält 3. Blanda i ägget och 6 dl av mjölet och arbeta degen i ca 5 minuter, degen är nu rätt lös, det är så den ska vara! 4. Låt degen jäsa 30 minuter 5. Blanda den sista decilitern mjöl med bakpulvret 6. Arbeta in mjölet med bakpulver i degen 7. Dela degen i 10 bitar och rolla dem till släta bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter under en bakduk. 8. Baka av bullarna i 10 minuter på 225 graders värme. 9. Fyll dem med vad du vill! Det finns ingen som vet bättre än du hur du vill ha just din semla :)