En hederlig apelsinmarmelad är enligt mig det bästa man kan ha på smörgåsen. Man kan ha i olika citrusfrukter, ingefära och andra kryddor om man vill, men jag älskar verkligen en ren och god apelsinmarmelad! Det här är även ett väldigt enkelt recept. Apelsinmarmelad, 1 burk a 0,5 dl 500 g apelsiner (ca 2 stycken) 400 g syltsocker med pektin 1 dl vatten Gör så här: 1. Tvätta apelsinerna noga under ljummet vatten. 2. Skär loss skalet utan att få med så mycket av det vita. Finhacka skalet i mindre bitar. 3. Skär bort och kasta resten av det vita på apelsinerna. Finhacka fruktköttet. 4. Blanda skal, fruktkött, syltsocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. 5. Tappa upp sylten i en väl rengjord burk. Jag hade tänkt testa ett klassiskt sätt att koka apelsinmarmelad med strösocker och sen en knyte med kärnorna som ska göra att den tjocknar. Men mina apelsiner hade noll kärnor, och då är det väl tur att sylttsocker med pektin finns, fungerar varje gång! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på vad du kan sylta och safta så har jag samlat alla mina recept här: Sylta och safta