En otroligt saftig äppelkaka, proppad med äpplen och ovanpå detta en kanelcrumble... Ni förstår hur god denna är va?? Som den bästa äppelkakakan blandat med smulpaj samtidigt. Min bonusgudson William sa att det var den godaste kakan jag gjort :) Grundkakan gjorde jag utifrån mormors bästa äppelkaka, och sedan la jag till "extra allt" :) Jag kände för en riktig kioskvältare av kaka helt enkelt! Ingredienser: 100 g smör 2 dl socker 1 ägg 2 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl 1 ½ dl grädde Äppelfyllning 2-3 äpplen ½ msk kanel 2 msk socker Kanelcrumble 50 g smör 50 g havregryn 50 g socker 50 g vetemjöl 1/2 msk kanel Gör så här: 1. Sätt på ugnen på 175 grader, smöra och bröa en avlång form på ca 1,5 liter. 2. Vispa socker och smör så det blir luftigt, rör ner ägget. 3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten 4. Häll i grädden och rör snabbt ihop till en tjock smet. Fördela smeten i formen. 5. Skala, kärna ur och skiva äpplen och blanda med socker/kanel. 6. Nyp ihop ingredienserna till crumblen. 7. Tryck ner äpplena till ungefär hälften. Strö crumble över hela kakan. 8. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka att den är klar innan du tar ut kakan. Låt den svalna och servera som den är, eller med lite god vaniljsås. Lätt en ny favorit bland mina mjuka kakakor!