Imorse när jag var ute och gick så blev jag otroligt sugen på att baka bullar, och jag ville att de skulle smaka mycket äpple! Sagt och gjort, här kommer ett nytt färskt recept på äppelbullar som blev precis hur goda som helst! Jag åt en, sen var jag tvungen att ta en till direkt efter :) Jag använde Granny Smith-äpplen, men det går utmärkt att använda något annat fast och syrligt äpple också. Du hittar lite steg-för-stegbilder längre ner! Ingredienser till 24 Äppelbullar Fyllning 8 äpplen 2 msk smör 2 msk socker 1 msk kanel Vetedeg: 5 dl mjölk 50 g jäst 1 st ägg 13-14 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 dl socker 2 tsk kardemumma 200 g rumsvarmt smör Pensling: 1 Ägg pärlsocker Gör så här: 1. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Smält smöret i en stor stekpanna, tillsätt socker och kanel i smöret och rör om. Blanda ner de finhackade äpplena och låt steka 1-2 minuter tills de är lite mjuka, men inte genomstekta. Låt svalna. 2. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt ägget. 3. Tillsätt nästan allt mjöl, salt, socker och kardemumma. 4. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Är den för kladdig, tillsätt lite mer mjöl. 5. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en lång korv och dela i 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rund platta stort som ett tefat. Lägg ca 2 matskedar äppelfyllning och nyp vik upp kanterna (Se bild nedan) 8. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. 9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlosocker. 10. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Smält smöret i stekpannan, och blanda ner socker och kanel och rör om. På det sättet får du en riktigt bra smak på kanelen, och det fördelas lättare på alla äppelbitar! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag fyllde mina äppelbullar med riktigt mycket äpple, ska man kalla det en äppelbulle så ska det vara mycket äpple :) Nybakade äppelbullar och det doftar magiskt gott av äpple, kanel och kardemumma! Hoppas du blir sugen att testa dessa bullar! Vill du ha fler tips på magskt goda bullar, kika in här: Fredriks sötebröd Bland annat mina blåbärsknyten! Tips på en riktigt snygg grytvante till bakandet! Jag bara älskar de här grytlapparna i jeanstyg från lexington! Här kan du köpa den: Annonslänk: Lexingtion grytvante