Alltså, ibland när jag har lite experimentverkstad här hemma så kan det bli happy-dance när jag är klar :) Äppelfocaccia blev så galet gott så jag vet inte vilka synonymer till gott jag ska använda! Jag var sugen att göra något bröd och samtidigt var jag sugen på lite bulle, så jag gjorde en focaccia som jag gjorde en lite sötare deg är normalt, fyllde den med äppelbitar och hade på lite råsocker ovanpå. Det blev så GALET gott! Saftigt bröd, krispig yta och söta små äppelbitar med kanel. På riktigt, testa detta, du kommer också göra happy-dance!! Jag skulle servera det här till ett fika alla gånger, det är alldeles lagom sött. Brödet blev sådär perfekt segt och saftigt så det är verkligen en helt ny upplevelse att äta det! Ingredienser till en Äppelfocaccia 25 g jäst 3 dl fingervarmt vatten 0,5 dl rapsolja 1 tsk salt 0,5 dl honung 7,5 dl vetemjöl + 2 msk rapsolja till formen Fyllning 2 äpplen - Jag använde granny smith 1 tsk Kanel 2 msk socker Topping 2-3 msk råsocker Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. 2. Tillsätt rapsolja, honung och salt och mjölet och arbeta ihop till en rätt lös deg, arbeta degen ett par minuter i maskin eller för hand. 3. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30-40 minuter. 4. Smörj en stor ugnsform på ca 20x30cm i diameter med rapoljan. Tippa ur degen i formen och vik den in mot mitten några gånger så att oljan täcker degen runtom. Tryck ut degen så att den täcker hela botten av formen. 5. Täck formen med plastfilm och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 6. Skala och klyfta äpplena till mindre bitar, ca 2x2 cm stora. Rulla dem i socker och kanel. 7. Använd fingrarna och tryck små hål i degen och lägg en äppelbit i varje hål. Strö över råsocker över hela degen. 8. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet har fått fin färg. 9. Låt focaccian vila några minuter i formen och tippa sedan upp den på en skärbräda och låt svalna innan du skär upp det. Äppelfocaccia går utmärkt att frysa. Äppelfocaccia kommer jag att göra många gånger kan jag lova, ska även testa lite andra varianter nu när det blev såhär gott! Vill du testa fler av mina bullar och sötebröd så hittar du alla recept här: Fredriks Sötebröd