En rejäl äppelkaka med mandelmassa som är perfekt saftig! Mandelmassa passar så bra i äppelkakor och ger både god smak och en härlig konsistens! Den här kakan blir riktigt hög och festlig att ställa fram till kalas eller fika! Äppelkaka med mandelmassa, 10 bitar 100 g smör 2 ägg 2 dl socker 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl mjölk 200 g mandelmassa 2- 3 äpplen 2 msk strösocker 1 msk kanel 2 msk pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på 24 cm i diameter. 2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölken och det smälta smöret. Avsluta med att riva och blanda ner mandelmassan. 4. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda äppelskivorna med socker och kanel. 5. Fyll formen med smeten och tryck ner äppelskivorna ner till hälften i smeten. 6. Strö över pärlsocker och baka i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Känn med en sticka i mitten av kakan, stickan ska inte vara kladdig. 7. Servera kakan som den är eller med vaniljsås. Doften i köket när man bakar denna... helt magiskt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en äppelkaka utan mandelmassa så måste jag tipsa om mormors äppelkaka, den är fantastiskt god! Receptet hittar du här: Mormors äppelkaka