En av de bra sakerna med hösten är att det finns så många äpplen! Har du inget äppelträd själv finns det alltid någon granne som gärna delar med sig. Knacka på och fråga om du får ta lite äpplen så behöver de inte kratta upp dem på hösten = Win-Win situation!De här äpplena fick jag av några kollegor, perfekta muffinsäpplen! Till 12 stora muffins Ingredienser1,5 dl mjölk75 gram margarin3 st ägg2,5 dl socker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver Äppelbitar2-3 st äpplen, gärna syrliga1 msk socker1 tsk kanel Sätt ugnen på 200°C Skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor. Strö socker och kanel på äppelklyftorna, och rör om.Smält smör och ha i mjölken.Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt allt i äggvispet och rör ihop till en jämn smet. Fyll formarna till 2/3 och lägg 2-3 äppelklyftor på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.