Det här är en riktig favoritpaj här hemma! Sådär perfekt knäckig och bara fantastiskt god! Äppelpaj med knäckigt pajtäcke, 6 portioner Pajdeg: 150 g smör 2 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Fyllning: 5-6 äpplen, t.ex Granny Smith 1 tsk kanel 2 msk strösocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, blanda med socker och kanel och lägg i en pajform på cirka 26 cm i diameter. 3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen. 5. Fördela smeten över äpplena i formen. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun. 7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass! Här hittar du en video när jag gör den här pajen: [embed]https://youtu.be/bZwltBzQDZY[/embed] Det här är så enkelt och gott! Jag blandar äpplena med lite socker och kanel för att få den där perfekta pajsmaken. När den här bakas så fylls köket av underbar pajdoft! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer Det bästa till pajen är hemkokt vaniljsås, receptet hittar du här: Vaniljsås