Äppelpaj med mördeg är enligt mig det perfekta receptet på äppelpaj! Enkelt och otroligt gott utan att krångla till det. Det är inte mycket som slår en bit varm äppelpaj med vaniljsås! Det doftar otroligt gott när denna står i ugnen! Min sambo Emil blev väldigt avundsjuk, så jag bakade en glutenfri variant av samma paj till honom, alla ska få äta en riktigt god paj :) Äppelpaj med mördeg, 6 portioner Fyllning: 5 äpplen 2 msk strösocker 1 tsk kanel Deg: 100 g rumsvarmt smör 100 g strösocker 100 g vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kärna ur, skala och skiva äpplena tunt. Blanda med äpplen med strösocker och kanel och lägg i en pajform på cirka 22cm i diameter. 3. Blanda alla ingredienser till degen och arbeta ihop till en deg. 4. Smula över degen över fyllningen. 5. Grädda i nedre delan av ugnen cirka 40 minuter. 6. Serveras ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Jag använde äppelsorten granny smith som är rätt stora. Använder du äpplen från trädgården som är lite mindre så kan man behöva använda många fler. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer