Den här pajen måste bara upplevas! Äppelpaj med tosca är det bästa sedan skivat bröd ;) Det blir lite knäckig äppelpaj över det hela, och med mandel så blir det bara gudomligt gott! Vill du ha tips på fler goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer Äppelpaj med tosca Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1,5 msk vatten Fyllning: 4 äpplen, t.ex granny smith 25 g smör 1 tsk kanel Tosca: 100 g smör 1 dl socker 2 msk ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Gör så här: 1. Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare eller för hand till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tryck ut degen i en pajform på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. 3. Skala och klyfta äpplena. Stek på medelvärme i cirka 5 minuter tills de börjar att bli lite mjuka. Pudra över kanel. 4. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Smält samman och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt mandelspånen. 5. Fyll pajskalet med äpplen och toppa med tosca. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter och toscan har fått fin färg. 6. Servera pajen ljummen med lite vaniljglass, så otroligt gott! Att göra hemgjord paj är så mysigt tycker jag, och paj är ju alltid lika uppskattat till fika! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du den här pajen så är jag säker på att du skulle älska min knäckiga äppelpaj också, receptet på den hittar du här: Knäckig äppelpaj Lycka till i köket, och se till att ha riktigt roligt i köket!