Idag testade jag ett nytt recept som mormor hade hittat i en gammal kokbok hon har. En riktigt enkel äpple och kanellängd som inte behöver jäsa, så det går fort att göra den! Smakade lite som äppelpaj, fast som bullängd :) Jag gjorde kanske inte precis så som det stod i receptet, utan jag gjorde en sorts flätning av degen då den var så smidig att jobba med. Gjorde en liknande längd i min bok Fredriks Fika som jag vet att många testat! Äpplena köpte jag på affären och det stod bara "svenska äpplen", rätt coolt att de var rosa inuti! Ingredienser till en Äpple och kanellängd 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 75 g smör 2 msk strösocker 1 ägg 0,5 dl mjölk Fyllning: 2-3 äpplen 2 msk kanel 2 msk strösocker Pensling: 1 ägg Pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda mjöl och bakpulver. Smula in smöret med fingertopparna. 3. Tillsätt socker, ägg och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. 4. Kärna ur och skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Blanda dem med socker och kanel. 5. Kavla ut degen till 20 cm bredd och 30 cm hög på en plåt med bakplåtspapper. 6. Måtta cirka 8 cm i mitten som du markerar i degen. Skär sidorna i cirka 1 cm breda remsor (Se bild nedan) 7. Lägg äppelklyftorna längs mitten på degen. Vik remsorna över äpplena omlott. 8. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 9. Baka äpple och kanellängden i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Såhär gjorde jag längden. Ett rätt enkelt sätt att göra en riktigt snygg längd! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Du kan variera toppingen och ha på nötter också, men idag ville jag bara ha pärlsocker :) Vill du ha tips på massor av goda bullar så måste du kika in här: Fredriks sötebröd Hoppas du blir sugen att testa! En riktigt god och enkel längd som passar perfekt till fikat!