New york style cheesecake, eller bakad cheesecake är så himla gott! Det har varit mycket frysta och kalla cheesecake på sistone, men en bakad cheesecake slår faktiskt det mesta! Lite mer fast i konsistensen, och det blir en riktigt mustig smak. Kakan kräver sin tid i ugnen, men det går att förbereda dagen innan då den håller sig riktigt bra i kylskåpet. Bakad cheesecake, 8 portioner 12 digestivekex 75 g smör fyllning 400 g philadelphiaost 1 burk kondenserad mjölk 3 ägg 1 citron 2 tsk vaniljsocker Garnering Lite vispad grädde Bär Citonmeliss Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret, mixa kexen till ett fint pulver. Blanda kex och smör. 3. Klä en springform på 24 centimeter i diameter med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna och bröda. 4. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnstemperaturen till 150. 5. Vispa ihop philadelphiaost och kondenserad mjölk. Vispa ner ett ägg i taget. 6. Tvätta citronen noga och riv det yttersta av skalet. Pressa ur saften från halva citronen. Blanda i skal och saft tillsammans med vaniljsocker i smeten. 7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå ytterligare en timme i ugnen utan att öppna luckan. Kakan kommer att sjunka ihop lite, så det är inte fel :) 8. Det kan behövas en vass kniv och skära runt kanten innan du lossar kanterna på springformen. Garnera din bakade cheesecake med grädde, bär och grönt! Klä botten med bakplåtspapper, på dewt sättet så får du ut kakan enkelt från formen när du ska ha upp den på ett fat. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en annan cheesecake så kan jag varmt rekommendera den här kardemummacheesecaken toppat med jordgubbar. GALET GOD! Receptet hittar du här: Kardemummacheesecake