Banan och choklad är som kaffe med mjölk - Det bara passar ihop! Idag bjuds det på en riktigt saftig banan och chokladkaka med mycket banan och mycket choklad! Vi hoppar direkt till receptet, för denna behöver inte speciellt många förklaringar - Det är bara att köra! Ingredienser till en kaka 100 g Smör 3 dl socker 3 ägg 3 mogna bananer 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 150 g mörk choklad 1/2 dl mjölk + 100 g mörk choklad till garnering. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj occh bröda en form på ca 2 liter. 2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 3. Vispa socker och ägg riktigt fluffigt. 4. Mosa bananerna och vänd ner dem i äggvispet. 5. Grovhacka chokladen och blanda det med mjölet och bakpulvret. Rör i det i smeten varvat med smöret och mjölken. 6. Fyll formen med smeten, Grädda i 35-40 min i 175 grader. Känn med en sticka innan du tar ut den. Stickan ska kännas torr. 7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. Låt kakan svalna något och garnera med lite smält mörk choklad. Man kan garnera en banan och chokladkaka på många olika sätt. Jag fortsatte lite efter denna bild och lekte med marshmallows och torkade bananbitar... Kan säga att det blev lite smått kaos då :) De rann ner lite här och där i den smälta chokladen :) Formen kommer från Nordic Ware och heter Kugelhopf :) Väldigt roligt namn!