Du vet när det blir sådär att man köpte för många bananer, och de börjar bli lite tråkigt bruna... Då är det dags att ta fram detta recept! En riktigt saftig och smakrik banankaka med hasselnötter. Precis hur gott som helst! Jag gjorde detta recept med lite mindre socker än vadjag sett i andra recept, bananerna gör kakan lagom söt ändå tycker jag. Ingredienser 75 g smör 1⁄2 dl mjölk 2 ägg 1 dl strösocker 2 mogna bananer 1 tsk kanel 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 dl grovt hackade hasselnötter Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på 22-24 cm i diameter. 2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Skala och mosa bananerna. Blanda kanel, mjöl och bakpulver. 4. Rör ner banan, mjölblandningen och smöret i äggvispet och blanda snabbt ihop till en jämn smet. 5. Grovhacka hasselnötterna 6. Häll smeten i formen. och strö över hasselnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. 7- Låt kakan svalna, pudra med lite florsocker innan servering.