Jag har alltid blåbär i frysen, för helt plötsligt får jag total craving på blåbär och vill ha det NU :) Så idag blev det stora, moffiga och helt underbara blåbärsmuffins med glasyr, lite american style över det hela! Jag bakar ganska mycket med blåbär, och här har jag samlat en hel del recept som man kan baka med blåbär: Baka med blåbär Blåbärsmuffins, 8-10 stora, eller 20 små 6 dl vetemjöl 2,5 dl socker 1 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker 2 ägg 3 dl mjölk 1 dl olja 3 dl frysta blåbär Glasyr 2 dl florsocker 1-2 msk vatten eller citronjuice Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål 3. Blanda ägg, mjölk, och olja i en annan skål och vispa ihop, blanda detta med de torra ingredienserna tills välblandat . 4. Blanda ner de frysta blåbären i smeten. Antingen färska eller frysta, om de är frysta så ska de inte tinas upp innan, då blir det bara en blå/lila röra 5. Fyll muffinsformarna till 3/4 och ställ med fördel i en muffinsform så att de inte viker ut sig så mycket i ugnen. 6. Grädda mitt i ugnen, 25-30 minuter för stora, och 12-15 för för små. Låt svalna på galler. 7. Blanda florsocker med vatten eller citronjuice och ringla på, dekorera gärna med lite extra blåbär! Bästa tricket är att blanda ner bären frysta i smeten, då får man hela bär i muffinsen och det blir så gott! Jag hade lite blåbär från Hoforsskogarna, det är ju de som är allra godast :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag hade ingen muffinsbakform som passade de stora muffinsformarna, så jag tog en annan form jag hade och la dem i, fungerade alldeles utmärkt! Jag ÄLSKAR de blålila små bären och muffinsen blir riktigt saftiga och goda!