Idag blev det min absoluta favoritpaj! Blåbärspaj med ett knäckigt täcke med smak av kardemumma. Denna är perfekt att bjuda på om du känner att vanlig smulpaj börjar bli lite småtråkig :) Servera denna paj ljummen med lite god vaniljglass, då är det verkligen sommar för mig! Ingredienser fyllning: 1 liter blåbär 1 dl socker 1 msk maizena 1 msk nypressad citronjuice 1 krm salt Kardemummaknäckiga täcket: 150 g smör 2 msk mjölk 0,5 dl ljus sirap 3 dl havregryn 2 dl socker 1,5 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 tsk nystött kardemumma Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i mjölken och sirapen. 2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en tjock smet 3. Blanda alla ingredienser till fyllningen. 4. Fyll en pajform på 24-26 cm i diameter med blåbären och fördela pajtäcket över. 5. Grädda i 175 i ca 30 minuter och täcket fått en fin färg Hoppas det smakar! Denna paj åt vi upp när vi hade familjemiddag i Hofors hemma hos Mormor och Morfar :)