Den här kakan alltså... En riktigt seg och smakrik ljus kladdkaka som kallas blondie som jag smaksatt med chokladknappar och jordnötssmör! Det bästa med den här kakan, förutom att den är hur god som helst, är att du rör ihop allt i en och samma kastrull, minimalt med disk! ;) Den här kakan passar verkligen till alla tillfällen, och jordnötssmör och choklad passar tillsammans som bara den! Som t.ex peanut butter cups, som är ett superenkelt godis som är omöjligt att motstå! Receptet på dem hittar du här: Peanut butter cups Blondies med chocolate chip och jordnötssmör, 12 bitar 100 g smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 1 dl jordnötssmör (jag använde typen "chunky" med bitar i) 2 ägg 2 dl vetemjöl 100 g chokladknappar, alternativt grovhackad choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20x25 med bakplåtspapper. 2. Smält smöret i en kastrull, dra kastrullen från plattan. 3. Vispa ner strösocker, farinsocker, jordnötssmör och till sist ett ägg i taget. 4. Vispa ner vetemjölet och till sist chokladen. 5. Baka mitt i ugnen i cirka 20-22 minuter. 6. Ta ur kakan från formen för att undvika att den efterbakas, låt svalna. Jag älskar verkligen att baka brownies och blondies, det är bara att använda en kastriull och röra ihop allt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här är en brownie jag gjorde för ett litet tag sedan som blev sådär perfekt kladdig! Ovanpå är det en ljuvlig chokladganache vilket gör den kakan till en chokladälskares dröm! Receptet hittar du här: Brownie Ni som följer bloggen vet ju att jag älskar mjuka kakor, det är något med enkelheten och att det är så fantastiskt gott och roligt att baka! Alla mina recept på mjuuka kakor hitar du här: Fredriks mjuka kakor