Blueberry cobbler är något jag velat testa ett bra tag. Jag följer rätt många amerikanska instgramkonton och det dyker upp namnet cobbler rätt ofta. Det är som en blandning mellan paj och mjuk kaka, så himla gott! Jag gjorde denna med blåbär, men det går att göra med vilket bär som helst! Det går utmärkt att använda frysta blåbär, du behöver inte tina upp dem innan. Blueberry cobbler, 8 portioner Fyllning: 500 g blåbär 0,5 dl strösocker 1 msk citronjuice 1 msk maizena stärkelse Degen: 4 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt 100 g smör 1 dl mjölk 1 ägg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda blåbär med socker, citronjuice och maizenastärkelse och lägg i botten på en pajform på cirka 28cm i diameter. 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke till degen. Tillsätt smöret i bitar och arbeta med fingertopparna för att fördela smöret till en smulig deg, 4. Tillsätt mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en lös deg. 5. Klicka degen jämnt över hela fyllningen. 6. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter tills den har fått fin färg. 7. servera ljummen med vaniljglass! Det här blev verkligen supergott och smakade precis som en blandning mellan paj och mjuk kaka. Verkligen värt att testa! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag älskar verkligen blåbär, om du också gör det så hittar du massor av mina recept här: Recept med blåbär