Idag testar vi något nytt här hemma, nämligen bönpasta. Jag har hört att den ska vara väldigt god, och Emil vill äta glutenfritt för att testa hur han mår då, så jag får snällt också göra det :) Till det blir det lite ugnsbakad kyckling, hemmagjord pesto med cashewnötter och grönsaker! Jag måste erkänna att denna pasta var väldigt god, bra textur och hade tuggmotstånd. Helt klart godkänd. Om du inte testat att göra egen pesto någon gång så rekommenderar jag det starkt, det blir ungefär 10 000 gånger godare än köpt, utan att överdriva :) Det är bara att ha i alla ingredienser i en mixer, så är det klappat och klart! Till 4 portioner 4 kycklingfiléer 200 g bönpasta Lite grönsaker efter smak Pesto 50 g cashewnötter 1 kruka basilika 1 vitlöksklyfta 50 g parmesanost 1 dl olivolja salt och nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Stek kycklingen lätt i lite olja, salta och peppra och lägg i en ugnsfast form 2. Ställ formen i ugnen och stick in en stektermometer, kycklingen ska ha 70 grader i innertemperatur 3. Sätt på pastavatten, och koka pastan efter anvisningarna på paketet 4. Dra av basilikabladen och lägg dem i en mixer tillsammans med nötter, vitlöken och parmesan. Mixa tills finkornigt. Tillsätt olivoljan och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar 5. Stek på grönsakerna lite så att de blir varma, men med en liten kärna i mitten.