Jag fick en fråga av en kollega om jag hade något bra recept på "Bran Muffins". Det hade jag inte, men såklart nyfiken i en strut och var tvungen att testa att göra sådana. Tydligen så är det mycket vanligt utomlands, men jag hittade inget recept som föll mig i smaken, så här är ett eget hittepårecept som är fullsmockat med kostfiber! De kallas bran muffins, och på svenska så blir det kli-muffins... Låter inte lika spännande kanske:) Dock blev de riktigt goda, helt klart ett nytt gott mellanmål! Ingredienser 12 st1,5 dl vetekli2 dl naturell yoghurt0,75 dl naturell olja, t,ex solrosolja1 ägg1 dl honung2,5 dl vetemjöl special fullkorn2 tsk bakpulver0,5 tsk salt1 tsk kanel0,5 tsk vaniljpulver1 dl tranbär (eller annan torkad frukt som du gillar!) Gör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader2. Blanda vetekli och yoghurt och låt stå 10 minuter3. Vispa ihop ägg, honung, olja, och blanda detta med yoghurten.4. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver och sikta ner i smeten.5. Vänd ner tranbär i smeten och fördela smeten i muffinsformarna.6. Baka mitt i ugnen i 20 minuter, testa med en sticka att den är torr innan du tar ut dem.