Häromdagen när jag satt och tittade lite på Instagram så dök det upp en video där Martha Stewart gjorde broccolipaj utan pajskal, och det såg så himla gott ut! Jepp, jag följer henne :) Det dyker upp så mycket gott och bra där så för dig som gillar DIY och goda recept så är det ett hett tips! Nu vet jag inte om man får kalla detta en paj eftersom det inte är något pajskal, hur som helst så blev det verkligen supergott och superenkelt då man inte behöver fixa med pajskalet! Det går ju att stoppa i allt möjligt i, men jag nöjde mig med broccoli och cheddarost. Broccolipaj utan pajskal, 4 portioner 250 g broccoli 6 ägg 1 dl grädde eller mjölk (går att byta ut mot mjölk) 100 g riven cheddar eller annan smakrik ost 1 krm nymalen svartpeppar 0,5 tsk salt 1 msk smör Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. 2. Dela broccolin i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i 1 minut. Låt rinna av och grovhacka broccolin. 3. Vispa ihop äggen med grädden. 4. Blanda ner cheddarost, svartpeppar och salt samt den hackade broccolin. 5. Smörj 4 små pajformen med smör och fördela fyllningen i dem. 6. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills pajen har fått fin färg. 7. Servera gärna med en liten sallad. TIPS: Vill du göra en stor paj så använd en stor pajform och öka tiden i ugnen till 30-35 minuter. Det går verkligen fort att göra de här pajerna, och de blev otroligt goda! Pajerna lossnade lätt från formarna också. Perfekt som förrätt eller en lättare lunch! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag älskar verkligen paj, men äter det inte allt för ofta då det blir så mastigt, men med den här pajen utan skal så kan faktiskt äta paj hur ofta som helst! Här är en paj med skal, som jag göra flera gånger per år = Västerbottenpaj! Lika god året om och inte bara på kräftskiva! Hoppas du testar pajen, jag lovar att du kommer att gilla den!