Alltså, jag älskar verkligen brownis och gör det rätt ofta. Idag blev det en brownie cheesecake swirl, alltså en riktigt kladdig brownie som är toppat med cheesecake... Så gott! Jag fotade så fort jag bara kunde för att få smaka! :) Brownie cheesecake swirl, 8 stora bitar Brownie: 150 g smör 1 dl kakao 2,5 dl strösocker 3 st ägg 2,5 dl vetemjöl Cheesecake swirl: 200 g färskost 1 ägg 0,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 0,5 dl vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader, klä en form på cirka 20x25 cm med bakplpåtspapper. 2. Smält smöret i en stor katstrull, dra av från plattan och rör ner kakao och strösocker. 3. Rör ner ett ägg i taget och avsluta att röra ner vetemjöl. 4. Rör ihop färskosten med ägg, socker, vanilj och vetemjöl. 5. Häll browniesmeten i formen. Häll över cheesecakesmeten, häll inte över hela, utan i delar så att det blir fina ränder sedan. Se bild nedan. 6. Dra med en kniv och gör swirlmönster. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 minuter. Skaka lätt på kakan så ska mitten av kakan inte dallra. 8. Låt svalna och skär kakan i rutor. Det är så kul att göra swirl, jag kanske råkade göra lite väl mycket, men när man väl börjat så är det svårt att sluta! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Älskar du brownies så måste du testa min brownie som precis är som de man köper på café! Receptet hittar du här: Cafébrownie