Idag testade jag nog det som låtit mest konstigt någonsin. Jag har gjort mousse på avokado och brownies på mandelmjöl, men idag blev det black bean brownie, alltså en brownie på svarta bönor. Jag testade den på Emil och han tyckte den var supergod!! Jag använde sådana färdigkokta svarta bönor på tetra, men det går såklart utmärkt at koka egna och baka på också om man känner för det :) Brownie på svarta bönor, 8 bitar 1 pkt svarta bönor (230 g avrunna bönor) 3 ägg 1 dl smält kokosolja 15 urkärnade dadlar 1 dl kakao 0,5 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljpulver 1 krm salt Dekoration: 50 g smält mörk choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 15x20cm med bakplåtspapper. 2. Skölj av bönorna. Mixa bönor tillsammans med ägg, kokosolja och dadlar med en stavmixer eller i en hushållsassistent. 3. Blanda kakao, mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt. Mixa ner blandningen i bönblandningen. 4. Fyll formen med smeten och platta till med baksidan av en sked. 5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter. 6. Ta ur kakan ur formen och låt svalna helt. Dekorera eventuellt med lite smält choklad. Det här är verkligen enkel bakning, det är bara att blanda, mixa, baka, NJUT! Brownie på svarta bönor kommer det definitivt att bli fler gånger! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Det tillhör inte paleokosten att att bönor, men vill du ha fler recept som är gluten och mjölkfria så hittar du alla de receptet här: Fredriks Paleo Bland annat den här läckra chokladmoussen på avokado! Recept hittar du här: Chokladmousse på avokado Hoppas du blir sugen att testa receptet! Jag tyckte den var alldeles lagom söt, men vill du ha lite sötare kan du tillsätta lite honung. Smaka på smeten så kan du testa lite!