Budapestrulle är verkligen bakelsernas bakelse! Härligt seg nötmaräng, massor av grädde och bär! Idag var jag så sugen på att baka med smultron, så jag började dagen med en promenad i skogen och plockade massor av de små söta bären! I grädden så har jag blandat i en deciliter mixade jordgubbar, för jag hittade inte precis så mycket bär som jag ville :) Men om du hittar så många smultron så kan du använde det istället! Ingredienser till en Budapestrulle för ca 8 portioner4 äggvitor2 dl strösocker2 dl hasselnötsmjöl0,5 dl maizenastärkelse1 dl hyvlad mandelFyllning4 dl Vispad grädde1 dl smultron eller jordgubbar1 msk vaniljsocker1 dl smultron (som du lägger i budapestrullen)DekorationFlorsocker30 g mörk choklad1 dl grädde och smultron till dekorationGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två minuter.3. Blanda hasselnötsmjöl och maizena ordentligt. Vänd försiktigt ner detta i marängen.4. Fyll en spritspåse med smeten och sprita ut plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret. Strö på hyvlad mandel.5. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 18-20 minuter och marängen fått fin färg.6. Ta ut plåten och låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att du har undersidan uppåt.7. Vispa grädden rätt hårt. Mosa/mixa smultron/jordgubbar med vaniljsockret. Blanda ner i den vispade grädden.8. Bred på grädden och toppa med resten av smultronen. Rulla ihop som en rulltårta.9. Pudra budapestrullen med florsocker, ringla över lite smält choklad och dekorera med lite grädde och smultron. Sedan är det bara att njuta!Här är en liten video så du enkelt kan kan se de olika momenten! Gillar du rulltårta så kommer du att älska denna: SnickersrulltårtaDu hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? Instagram: @fredriksfikaFacebook: Fredriks Fika Hoppas du blir inspirerad att testa! Det går självklart utmärkt att byta ut smultronen mot t.ex hallon, jordgubbar, eller varför inte blåbär! Det ska jag testa så snart de är mogna i Hoforsskogarna!Vill du ha fler tips på tårtor så hittar du massor här: Fredriks Tårtor