Det här är väl en favoritbulle om någon! En perfekt bakad bulle fylld med äkta vaniljkräm. Så oerhört gott! Bullar med vaniljkräm kallas även solskensbullar, och efter den här sommaren så behöver vi ju lite mer sol i våra liv :) Bullar med vaniljkräm – Solskensbullar, 24 st Vetedeg 150 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 tsk salt 1 tsk kardemumma 1,5 dl socker 13-14 dl vetemjöl Vaniljkräm 2,5 dl mjölk 1/2 st vaniljstång 3 st äggulor 0,75 dl strösocker 2 msk maizenastärkelse 25 g smör Topping 50 g smör 1 1/2 dl strösocker Gör så här: 1. Smält smöret, häll i mjölken och värm vätskan till fingervarm ca 35 grader/fingervarmt. 2. Rör ut jästen med vätskan i en bunke, tillsätt salt, kardemumma och socker. 3. Blanda i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig lös deg, som inte ska klibba. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 4. Förbered vaniljkrämen - Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, tillsätt mjölken, låt koka upp. Dra av från värmen och låt vila 10-15 minuter. 5. Vispa äggulor, strösocker, och maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken. 6. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ett par minuter. 7. Tag bort ifrån värmen, plocka upp vaniljstången, blanda i smöret. Häll krämen i en kall skål och låt svalna. 8. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål. 10. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en variant på dessa med vniljkräm med smak av citron så hittar du det receptet här: Solskensbullar med citronvaniljkräm