Butterkaka med hallon, så himla gott! Butterkaka är ju inte något som man gör till vardags, men det blir ju så himla gott och känns lite extra roligt att duka fram när man ska bjuda på fika! Bullen blir extra saftig eftersom man bakar den ihop istället för små bullar som torkar väldigt lätt. Butterkaka med hallon, 8 bitar Vetedegen: 25 g jäst 75 g smör 2 dl mjölk 1 tsk kardemummakärnor, stötta 0.25 tsk salt 0.5 dl socker 1 st ägg 7 dl vetemjöl + 1 ägg till pensling Kanelfyllning 50 g smör 4 msk socker 2 tsk malen kanel Fyllning: 1 dl hallonsylt Glasyr: 1 dl florsocker 1 msk vatten eller pressad och silade hallonsaft Gör så här 1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm degspadet till ca 35 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. 2. Tillsätt resten av degspadet, kardemumma, salt, socker, ägg och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. 3. Jäs vetedegen övertäckt ca 30 min. 4. Rör smör, socker och kanel smidigt och poröst. 5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda lätt. 6. Kavla ut den till en rektangulär kaka, ca 30 x 45 cm. Bred på kanelsmöret. 7. Rulla samman degen från långsidan. Skär rullen i ca 4 cm breda bitar. Ställ dem rätt glest i en smord rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 8. Låt kakan jäsa övertäckt till knappt dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader 9. Gör en fördjupning mitt i varje bulle och lägg i en klick hallonsylt. 10. Pensla med uppvispat ägg och grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, i ca 30-35 min. 11. Lossa på kanterna på springformen, låt kakan svalna 17. Vispa ihop florsocker och vatten eller hallonsaft så att du har en ganska tjock glasyr, ringla över butterkakan. Såhär brett isär ställde jag bullarna, tänk att de jäser mycket och ännu mer när man bakar dem. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Mmmm, så himla gott! Vill du ha fler tips på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar