Jag har aldrig testat att göra vad som i USA kallas "Candy Apples" tidigare, men i år så var jag så sugen att testa, och om jag ska vara riktigt ärlig så hade jag inte ens testat att ätit dem! De är lite knäckigt karamelliga med en fin ton av lakrits. Nu i efterhand så är det här en ny favorit!! Äpplet blir lite kokt i i den heta karamellen, men fortfarande med mycket äppelsmak. Verkligen värt att testa! Det här receptet tog jag fram i samarbete med Haupts Lakrits som jag har gjort många recept åt nu. De är helt underbara att jobba med både som vänner och produkter! Ingredienser till 6 stycken karamelläpplen 2 dl socker 2 dl grädde 2 dl muscovadosirap 1 msk lakritspulver 30 g smör 6 Äpplen Gör så här: 1. Koka upp socker, grädde, muscovadosirap och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. 2. Låt sjuda till 124 grader, ca 10 minuter. Gör ett kulprov i ett glas vatten om du inte har en termometer. 3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret. 4. Häll blandningen i en mindre värmetålig skål som är lite större än äpplena. 5. Tryck in en gaffel eller träpinne i äpplena och doppa dem i karamellen. 6. Lägg på en liten tallrik eller på bakplåtspapper och låt dina candy apples svalna, sedan är det bara att njuta! Blir du sugen att testa fler sötsaker så hittar du massor här: Fredriks Godis