Ceviche är en av mina absoluta favoritförrätt, så fräscht och framförallt gott! Idag testade jag att göra små koppar av pajdeg som jag smaksatte med dill och sen fyllde dem med ceviche... alltså, MUMS!! Dillkorgarna går bra att förbereda dagen innan, men cevichen ska göras precis innan servering för att vara så fräsch som möjligt. Ceviche i dillkorgar, ca 12 stycken Pajskal: 3 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk råsocker 0,5 dl hackad färsk dill 2 msk vatten, iskallt Ceviche: 4 st limefrukter 200 g lax (salmalax eller fryst går utmärkt) 1 burk skalade räkor, ca 200 g skalade räkor 1 mango (Eller en halv förpackning av den frysta varianten) 1/2 skalad gurka 1 avokado 1 röd chili 1 vitlöksklyfta 2 msk hackad dill salt och svartpeppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med lite smör. 2. Mixa vetemjöl med smör och råsocker till en smulig massa. Tillsätt dill och kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen 30 minuter. 3. Kavla ut degen rätt tunt och skär eller stansa ut rundlar och tryck ut i muffinsformarna. 4. Picka botten och baka mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg. De sjunker ihop lite, men man kan fylla dem med aluminiumfolie och ärtor om man vill ha höga kanter. Låt pajskalen svalna helt. 5. Pressa limefrukterna och häll saften i en bunke. 6. Tärna laxen i centimeterstora kuber. Häll av saften av räkorna. Blanda ner lax och räkor i citronjuicen och låt stå 10 minuter. 7. Tärna mango, gurka och avokado. Dela och ta ur fröna ur chilin och finhacka chilin. 8. Pressa i vitlök och blanda ner resten av ingredienserna i bunken och smaka av med salt och peppar. 9. Fyll dillkopparna med ceviche precis innan servering. Dillkorgarna blir riktigt frasiga och goda och passar så bra med den syrliga och lite heta cevichen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda förrätter och middagstips hittar du alla mina rätter här: Fredriks middagstips